/apps/enel-x-digital-ecosystem/templates/page-press

Enel X România a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial

• Proiectul a vizat livrarea la cheie a unui sistem cu o capacitate instalată de 155,52  KW, care poate produce o cantitate de energie de circa 188 MWh pe an, reprezentând aproximativ 7,6% din energia totală consumată anual în fabrică.
  • LTA Mondial va obține o scădere semnificativă a costurilor anuale cu energia electrică, estimându-se că va recupera în șase ani și patru luni investiția realizată în sistemul fotovoltaic.

București, 5 august 2020 – Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial din localitatea Baia din județul Tulcea, care va ajuta unitatea să își reducă consumul anual de energie din rețea cu aproape 8%, precum și să prevină emisii de gaze cu efect de seră de circa 86 tone pe an.

„Enel X România are în portofoliu soluții de eficiență energetică destinate companiilor interesate de reducerea costurilor cu energia electrică, personalizate astfel încât partenerii noștri să poată urmări estimările de producție și consum de energie pe perioada de amortizare a investiției. Proiectul pe care tocmai l-am finalizat împreună cu LTA Mondial este un model de urmat și pentru alte companii care vor să devină sustenabile și să obțină, în același timp, o reducere a costurilor de operare”, a declarat Marius Chiriac, directorul Enel X România.

La LTA Mondial, ne-am propus să fim cât mai aproape de natură și să respectăm mediul. De aceea am ales să investim în sistemul de panouri fotovoltaice proiectat și instalat de către Enel X România la fabrica noastră de la Baia, cu ajutorul căruia vom reuși să reducem costurile cu energia electrică pe care o consumăm”, a declarat Liuta Adam, director general LTA Mondial.

Implementarea sistemului fotovoltaic pentru LTA Mondial a presupus livrarea la cheie a proiectului de către Enel X România, prin instalarea a 432 de panouri solare de înaltă eficiență, cu celule de tip policristalin, a invertoarelor, structurii metalice de susținere și a sistemului de monitorizare. Echipamentele și tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanțe si fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu tradiție pe piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Companiile interesate de eficiența energetică pot gasi pe www.enelx.ro un simulator de sisteme fotovoltaice, accesibil la acest link: https://www.enelx.com/ro/ro. Accesarea simulatorului presupune câțiva pași simpli. Companiile interesate trebuie să introducă adresa unde vor să instaleze un astfel de sistem, să selecteze, cu ajutorul hărților oferite de Google Maps, suprafața specifică pe care doresc să amplaseze panourile fotovoltaice, apoi să completeze câmpurile simulatorului cu informații despre consumul lor de energie electrică, în funcție de segmente orare.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa după capitalizarea de piață și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală gestionată de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 74 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 46,4 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Australia.

Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată la nivel global; compania a instalat 110 MW de capacitate de stocare, iar, în sectorul mobilității electrice, în jur de 100.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

DescarcăDownload icon